vrijdag 2 september 2011

Jong Ajax - Jong FC Twente 0-4

Een heerlijke zonnige voetbalavond op sportpark de Toekomst, waar de thuisploeg Jong Ajax het opnam tegen Jong FC Twente.
De opstellingen (spelers met een + achter de naam zijn me positief opgevallen):
Jong Ajax: Verhoeven, Koppers, Ligeon +, Ooijer, Van Rhijn, De Kamps, Arica +, Rits (67e min Schenk), Lukoki +, Boere (57e min Schoop), Ebecilio.
Jong FC Twente: Marsman +, Bouma +, Mannes, Thesker, Engberink (65e min Rannakari), Leugers +, Promes (60e min Vujicevic), Rendla +, Stockentree (80e min Zsusschen), Gouriye +, Vogelsang.

Scoreverloop:
15e min 0-1 Gouriye (p)
41e min 0-2 Rendla
49e min 0-3 Rendla
59e min 0-4 Ooijer (e.d.)

Jong Ajax begon vrij goed aan het duel. Vooral vanaf de rechter kant kwam met Ligeon en Lukoki veel dreiging. Ajax had veel balbezit maar na zo'n 10 minuten werd Jong FC Twente sterker. Dit resulteerde af en toe in gevaar en toen Gouriye even later werd neergehaald in het strafschopgebied kreeg Twente een penalty die goed werd ingeschoten door Gouriye zelf. Een paar minuten later kreeg Twente zelfs een 2e penalty. Ditmaal werd de inzet van Gouriye goed gekeerd door Verhoeven. Hierna begon Ajax aan de jacht op de gelijkmaker. Ebecilio kwam het dichtst bij door uit een corner op de lat te koppen. Aan het eind van de eerste helft was het Rendla die na goed voorbereidend werk van Gouriye en Leugers de 0-2 kon binnenschieten.

In de tweede helft was het vooral Twente dat in balbezit was. Mocht Ajax nog plannen hebben gehad, dan was dit in de 49e minuut eigenlijk al te laat. Rendla scoorde op aangeven van Stockentree de 0-3 binnen. Aan de kant van Ajax was het vooral Ebecilio die op zoek was naar de eretreffer en hij was ook op het hele veld te vinden. Zijn ijver resulteerde er echter in dat hij zijn acties te ver door voerde en daardoor z'n medespelers vaak niet zag of niet kon bereiken. Heel typerend voor de wedstrijd was de laatste goal. Een misverstand tussen Ooijer en Verhoeven (samen goed voor 68 jaar en 562 competitiewedstrijden in het betaald voetbal). Ooijer speelde te hard en onzuiver terug op Verhoeven die ver voor z'n goal stond. De bal passeerde Verhoeven en rolde in de goal.